Ana Sayfa Atölye Kurmacanın Gizemli Dünyası Yaratıcı Yazarlık

Kurmacanın Gizemli Dünyası Yaratıcı Yazarlık

5 dk okunur
0
0
409

Yaratıcı yazarlık ile ilgili çok farklı kitaplar yayımlanmaya başladı. Birbirinden farklı atölyelerde dersler veriliyor ve uygulamalar yapılıyor. Bu çerçevede, daha dün, Dr. Korhan Altunyay’a ait bir kitap yayımlandı: Kurmacanın Gizemli Dünyası Yaratıcı Yazarlık. Kitap Magazin olarak bugün, söz konusu kitap ile ilgili bilgi vereceğiz. 

Kurmacanın Gizemli Dünyası Yaratıcı Yazarlık

Yazı, bir serüvendir ve yazarın yaşamının merkezinde yer alır. Özellikle roman ve öykü yazarları, yaşamı bir kurgu olarak görür. Yaşadıkları olayları, sosyal ilişkilerini, iş hayatlarını, bireysel sorunlarını yaratıcılık çalışmaları için malzeme olarak kullanırlar. Ancak bunları yaparken de roman ve öyküye özgü teknikleri kullanırlar. Elinizdeki Kurmacanın Gizemli Dünyası Yaratıcı Yazarlık isimli kitap, yaratıcı yazar adaylarına yazmanın incelikleri hakkında bilgi verirken yazmaya başlamadan önce ve sonra neler yapılması gerektiğini de anlatıyor. Bir yaratıcı yazarın yaşamının her anını roman ve öykü gibi görmesi ve yazısına aktarması gerekiyor.

Korhan Altunyay, yıllar boyunca verdiği eğitimlerden elde ettiği bilgileri bu kitap vesilesiyle okurlarıyla paylaşıyor. Yaratıcı yazarlığın ABC’si olarak okunabilecek bu kitap, yazıya kendini adayanların başucu kaynağı olacak

Korhan Altunyay kimdir?

16.04. 1977 tarihinde Sakarya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Isparta’da tamamladı. 2000 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans, 2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ana bilim dalında yüksek lisans, 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ana bilim dalı, Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında doktora eğitimini tamamladı. Lisans döneminde Aşiyan isimli kültür edebiyat dergisini çıkardı. Daha sonraki yıllarda yazıları Türk Edebiyatı, Aşiyan, Gölge, Yağmur ve Ada isimli kültür edebiyat dergilerinde ve Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları, Dil ve Edebiyat Araştırmaları, Çanakkale Araştırmaları isimli hakemli dergilerde yayımlandı. 2012 yılında Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Makale Yarışması’nda birinci oldu. Farklı kitaplardaki bölümleri kaleme aldı ve sempozyumlarda bildiri sundu. 2013 yılında Geleneksel Edebiyat Bağlamında Hilmi Yavuzisimli kitabı yayımlandı. 2000-2012 arasında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı, 2009-2010 yıllarında Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksek Okulu’nda yarı zamanlı “Öğr. Gör.” olarak çalıştı, 2012-2016 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde (Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim dalı) tam zamanı “Öğr. Gör.” ve “Öğr. Gör. Dr.” unvanlarıyla çalıştı.

 

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Atölye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

Mucizevi Aynalar 5 Nisan’da Vizyonda

Mucizevi Aynalar 5 Nisan’da vizyonda… Yönetmenliğini Tolga Örnek’in yapt…