Ana Sayfa İnceleme Ben Şaka Yapıyorum Millet Gerçek Sanıyor

Ben Şaka Yapıyorum Millet Gerçek Sanıyor

7 dk okunur
0
0
1,738

Gülmeden geçirilen bir gün yaşanmamış sayılır der bir Fransız atasözü. Toplum içinde yaşadığımız için elbette güleceğiz, eğleneceğiz. Ruh ve beden sağlığı yerinde olan insanlar, dengeli neşeli, karşıdaki insanları kırmadan dökmeden, ironi yapabilir, kinayeli konuşmalar olabilir. Zira espri yapmak bir zekâ işidir. İşyerinde zekâ ürünü mizah, iletişimi ve yaratıcılığı artırır. Yediveren Yayınları tarafından çıkarılan ve ünlü şakacı Çetin Çiftçioğlu’nun yazdığı ‘Ben Şaka Yapıyorum Millet Gerçek Sanıyor’ adlı kitap şaka yapmanın zekâ işi olduğunu kanıtlıyor adeta. Çiftçioğlu, mizaha bakış açısını etkileyecek kitabında anlattığı birbirinden komik hikâyeleri ile tebessüm etmeyi de garanti ediyor.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki mizah yeteneği güçlü olan insanlar iş hayatında çok daha mutlular. Gülümsemeyi bildikleri için de iş hayatında tükenmişlik sendromu gibi durumlarla karşılaşmıyorlar. Yani birçoğumuz iş yerine oflayıp puflayarak giderken, onlar pozitif bakış açıları ve zorunluluklarla başa çıkma yöntemleri konusunda epey farklı davranıyorlar. Çünkü mizah yetenekleri oldukça güçlü!

İşte ‘Ben Şaka Yapıyorum Millet Gerçek Sanıyor’ adlı kitap, size iş ve sosyal yaşamınızda birbirinden farklı anekdotlar sunarak espri anlayışınızı etkileyecek tarzda hikâyeler sunuyor. Yaptığı programlarıyla bir dönem ekranlara damga vuran ‘Şakacı’ Çetin Çiftçioğlu, 35 yıllık meslek hayatı boyunca yaşadıkları komik anılarını okuyucu ile paylaşıyor; hem güldürüyor hem yaşam hikâyesi ile düşündürüyor.

 

 

Ben Şaka Yapıyorum Millet Gerçek Sanıyor 

 

Arena’ya 1946 Kasımın dokuzunda çıktım. Çakma değil harbi 46’yım.

Kuyruğa  1959’da girdim. Girerken  şöyle kafamı  uzatıp kuyruğun gittiği yere bir  baktım. Ucu  Kaf Dağının arkasındaydı ama beklersen elbette sıra gelecekti. İşte o gün böyle bir beklemenin ardından geldi.

Baharı,  kışı,  yazı, rüzgârı,  fırtınası,  sızısı, arada bide dramı, İki üç yılda bir de kahkahası…

Kışlarına basarak, yağmurlarında ıslanarak, hasosu, tersosu, daha çok da terso ağırlıklısı…

Hediyelerle,  ihtarlarla,  ödüllerden cezalara tam tamına 35 yıl…

Kuyruk, “Ben bittim, sıran geldi” demez mi? Bitmeyen sonu olmayan ne var ki? Sağ olsun 35 de yalnız gelmedi. Cemil cümle, 7 sülale… 35 yıl, 420 ay, 1820 hafta, 12.775 gün, 306.600 saat.

 

Çetin Çiftçioğlu Kimdir?

Çetin Çiftçioğlu Televizyon ekranlarında şaka programlarının usta ismi olarak tanınmaktadır. Aslen Zonguldak’ta dünyaya gelmiştir. Henüz 3 yaşında iken babasını yitiren Çiftçioğlu 3 kardeştir. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşmiştir. Babasının vefatından sonra yatılı okullarda eğitim hayatını sürdürmüştür.

Henüz ilkokul çağında iken muzip olduğunu belirten Çetin Çiftçioğlu bir dönem sahnede bateri ve davul çalmıştır. Müzik geçmişinde Erol Büyükburç, Tanju Okan, Şerif Yüzbaşıoğlu Ateş Böcekleri Orkestrası olarak sahne almıştır. 2003 yılında Hababam Sınıfı: Merhaba sinema filminde Hitit Besim karakterini canlandırmıştır. Özellikle Lyon, kafasız adam, taksici, işeme, goril ve gaz çıkarma şakaları ile uzun süre gündemde kalmıştır.

Evlendikten sonra müziğe ara vermiş ve 3 yıl sigorta eksperi olarak çalışmıştır. Şaka programı ile başladığı yayın hayatında ilk şakayı ünlü sunucu ve oyuncu Nurseli İdiz’e yapmıştır. Kanal 7 ekranları ile marka olduğunu belirten Çetin Çiftçioğlu evlidir ve bu evliliğinden bir kızı vardır.

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle İnceleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

Pera Müzesi’nde Antik Çağ’da Seyahat Üzerine Panel Yapılıyor

Pera Müzesi’nde Antik Çağ’da Seyahat üzerine panel yapılıyor. Roma dönemi Anadolu’su…