Ana Sayfa Haber ‘İstihbarat Savaşları’ geleceğimizi nasıl belirleyecek?

‘İstihbarat Savaşları’ geleceğimizi nasıl belirleyecek?

11 dk okunur
0
0
977

Günümüzde en çok konuşulan kavramlardan biri olan istihbarat, insanoğlunun varoluşundan bu yana her zaman önemini korumuş bir eylemdir.  TDK’da istihbarat,  “Yeni öğrenilen bilgiler, haberler, duyumlar” şeklinde tanımlanır. Günümüzde sosyal medya ve kitle iletişim araçlarından sıklıkla duyduğumuz istihbarat, devletlerin geleceklerini belirleyen çok önemli bir alan. Yazar Kürşad Berkkan tarafından kaleme alınan İstihbarat Savaşları kitabı, istihbarat teşkilatları hakkında merak ettiğiniz sorulara cevap verecek nitelikli bir kitap. Ayrıca istihbaratın tarihsel doğuşu, istihbaratı ilk kuran Türkler, çalışma yöntemleri, casusluk faaliyetleri, ünlü casuslar, akıl almaz operasyonlar gibi birbirinden ilginç konuları da öğrenmiş olacaksınız.

Öncelikle, istihbarat hakkındaki bazı yanılgılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Sinema filmlerinden gördüğümüz ve vatandaşların zihninde canlanan istihbarat anlayışı, pek de doğru sayılmaz. Filmlerde gördüğümüz “İstihbaratçı” ya da “ajan” olarak tanımlanan kişiler takım elbise ile dolaşan, siyah gözlüğünü yanından eksik etmeyen kişiler değildir. Yaşadığımız yüzyılda, CIA, KGB, MOSSAD, MI5-MI6 gibi ünlü istihbarat teşkilatlarını birçoğumuz duymuşuzdur. Günümüzde yüzlerce istihbarat teşkilatı faaliyetini sürdürmektedir. Eğer istihbarat toplayan kişiler, takım elbise-siyah gözlük ikilisi ile dolaşsaydı onları fark etmemiz zor olmazdı değil mi? Eftalya Yayınları tarafından okuyucuların beğenisine sunulan ‘İstihbarat Savaşları’ kitabı istihbarat teşkilatlarının bilinmeyen yüzlerini ve perde arkası gerçeklerini sade ve ilgi çekici biçimde anlatıyor.

Tarihe bakarsak savaş zamanlarında düşman ordusunun yapacağı manevraları bilmek çok önemliydi. Devletler ajanlarla karşı ordu hakkında istihbarat bilgileri elde ediyordu. Bunun sonucunda özellikle kriptolojiden faydalanılarak karşı-istihbarat teknikleri geliştirildi.

Sosyal yaşam içerisinde istihbaratın varlığını hissetmesek de aslında olan biten her şeye yön veren asıl gücün istihbarat olduğunu söyleyebiliriz. İstihbarat her şeyde o vardır ama hiçbir şeyde görünmez. Bu yüzden istihbarat kurumlarına gereken önemi vermeyen ülkeler başka ülkelerce kullanılmaya hazırdırlar. İstihbarat sadece casusluk operasyonlarıyla çok gizli bilgiler elde etmek değil; analiz etmek, geleceği görmek ve yeri geldiğinde neler olacağını tahmin edebilmektir. Bu sebeple istihbarat dünyası büyüleyici bir dünyadır.

Kürşad Berkkan tarafından yazılan ve Eftalya Yayınları tarafından çıkarılan ‘İstihbarat Savaşları’ kitabı, istihbaratın tarihsel doğuşunu, istihbaratı ilk kuran Türkleri, çalışma yöntemlerini, casusluk faaliyetlerini, ünlü casusları, akıl almaz operasyonları nefes kesen bir biçimde anlatıyor. Bu kitapla hem çok aşıracak hem çok birbirinden gizli konuları öğrenmiş olacaksınız.

Devlet güvenliği anlamında istihbarat alanında yapılacak en ufak bir hatanın bedeli en azından büyük ekonomik zararlara sebep olur. Savaş meydanında gösterilen istihbarat zafiyetinin bedeli ise ancak kanla ödenebilir. İşte ‘İstihbarat Savaşları’ tam da böyle bir kitap.

İstihbarat Savaşları kitabından…

Geçmişten günümüze, devletleri güçlü kılan faaliyetlerin en önemli unsuru istihbarat teşkilatları olmuştur. 20. yy, dünyada istihbarat teşkilatlarının hızla gelişmesini sağlasa da en eski Türk tarihindeki Börü Budun gibi derin devlet mekanizmasını kurup istihbarat çarkını çeviren yapılanmalar da vardır. Bunlar, II. Abdülhamid döneminde kurulan Yıldız İstihbarat Teşkilatı ve günümüzde kurulan Milli İstihbarat Teşkilatı olarak varlığını sürdürmektedir.

Casuslar ve istihbarat örgütleri hakkında toplumun zihninde yer etmiş sorulara cevap arayan bu çalışma istihbaratın doğuşuna, tarihsel gelişimine, çalışma yöntemine ve casusluk faaliyetlerine ışık tutmaktadır. İstihbarat tarihine adını kalın harflerle yazdırmış ünlü casuslar, örneğine ancak filmlerde rastlanacak gizli operasyonlar, algı ajanlarının perde arkası operasyonları, bal tuzağı operasyonları ile devlet yetkililerinin ve bürokratların tuzağa düşürülmesi, istihbarat teşkilatlarının bilinmeyenlerini bu kitapta hayretle okuyacaksınız.

 

Kürşad Berkkan kimdir?

Araştırmacı-Yazar Kürşad BERKKAN 1981 Yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İş Dünyası Gazetesin de haber editörü olarak mesleki hayatına adım atan yazar daha sonra uluslararası sektörel dergi olan “Stainless Steel” isimli dergi de uzun yıllar haber müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra öğrenim hayatına devam etmek için Pakistan’a giden yazar, burada İslam Hukuku üzerine eğitim gördü ve Pakistan İslam Enstitüsü, İbn-Haldun Kampüsün de öğrenim hayatını sürdürdü. Pakistan’da aynı zamanda Suudi Arabistan’ın tanınmış havas hocalarından olan Ebu El Kasımi’den Havvas eğitimi aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra “Radyo Hareket” isimli radyonun genel yayın yönetmenliği görevini yürüttü ve aynı zamanda program hazırlayıp sundu. Bir dönem Siyasi bir partiden Milletvekili Adaylığını koydu. Daha sonra birçok gazete ve dergi de görevler aldı. Hareket Haber sitesinin yayın yönetmenliğini bir süre yürütmesinin ardından Önce Vatan gazetesinde köşe yazarı olarak bir dönem yazılar yayınladı. Halen ulusal günlük gazete olan İstiklal gazetesinde köşe yazarı olarak görev yapmaktadır. Birçok TV kanalında program hazırlayıp programlar sunan yazar, halen özel bir TV kanalında canlı yayınlarına devam etmektedir. Araştırmacı-Yazar Kürşad Berkkan’ın yayınlanmış olan on iki kitabı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır. O’nun Sırrı, İlluminati, Gizli Örgütler ve Tarikatlar, Masonlar, HAARP, Kur’an’ın Sırları, Armagedon Komplosu, Hasan Sabbah ve Haşhaşiler, Ufo Dosyası, Küresel Para İmparatoru Rothschildler ve İstihbarat Savaşları isimli kitaplara imza attı.

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

“Siirt Kısa Film Festivali”nin 7. Kez Düzenlenecek

“Siirt Kısa Film Festivali”nin 7. Kez Düzenlenecek. “Özgür Gazze” …