Ana Sayfa Haber 2021 Muzaffer İzgü Çocuk Yarışması Sonuçlandı

2021 Muzaffer İzgü Çocuk Yarışması Sonuçlandı

2 dk okunur
0
0
115

2021 Muzaffer İzgü Çocuk Yarışması sonuçlandı… Çocuk edebiyatı… Çocuk yazını… Çocuk romanları… Bilgi Yayınları… Muzaffer İzgü… Dilde Güney… Detaylar Kitap Magazin‘de…

2021 Muzaffer İzgü Çocuk Yarışması Sonuçlandı

2021 Muzaffer İzgü çocuk yarışması sonuçlandı

Altmış yazardan gelen roman dosyalarını Mavisel Yener, Hidayet Karakuş, Yunus Bekir Yurdakul, Biray Üstüner ve Şenay Akdemir’den oluşan seçici kurul değerlendirdi. Değerlendirmenin sonucunda birincilik ödülünü “Düdüklü Tencere Orkestrası” adlı romanı ile Dilge Güney aldı.

2021 Muzaffer İzgü Çocuk Yarışması Sonuçlandı

Dilde Güney kimdir?

Dilge Güney, 1980’de Balıkesir’de doğdu. 2003’te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2008’de anne olmasıyla birlikte çocuklar için yazma hayalleri kurmaya başladı. 2014’te Nevzat Süer Sezgin’in düzenlediği çocuk edebiyatı atölyesine katıldı. 2018’de başladığı Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Önlisans Programı’nı 2020’de tamamladı.

İzmir’de yaşıyor. Aktif olarak avukatlık yapıyor. Araştırma yapmayı seviyor. Çocuk ve ilkgençlik edebiyatının yanısıra çocuk haklarına, bilim kurguya, dünya mitolojilerine, farklı kültürlere ve deneysel edebiyata ilgi duyuyor. Kitapları çeşitli eğitim kurumlarının okuma listelerinde yer alıyor. Kitaplarıyla ilgili olarak okul, müze, kütüphane vb. etkinlikler ile (çocuklar ve ebeveynler için) çocukların okuma becerilerinin geliştirilmesine yönelik söyleşiler düzenliyor. Sosyal sorumluluk projelerine ve çocuk odaklı organizasyonlara katılıyor.

  • Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması Başladı

    Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması başladı… “Çocuk okuru olmayan toplumun, y…
Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

Mucizevi Aynalar 5 Nisan’da Vizyonda

Mucizevi Aynalar 5 Nisan’da vizyonda… Yönetmenliğini Tolga Örnek’in yapt…