Ana Sayfa Haber 2021 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü

2021 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü

4 dk okunur
0
0
201

2021 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü başvurları alınmaya başlandı. Ödüller bu sene iki ayrı kategoride verilecek. Edebiyata yeni isimler kazandırmak için verilen ödüller “deneme ve eleştiri” ile “inceleme ve araştırma” dallarında verilecek. Kitap Magazin, bugün Cevdet Kudret Ödüllerini gündemine alıyor.

2021 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü 

1992’de hayata gözlerini yuman Cevdet Kudret için 1993 senesinden itibaren edebiyat ödülleri verilmeye başlandır. Ödüller Cevdet Kudret’in eşi ve kızı tarafından İstanbul Kitap Fuarı’nda verilirken artık günümüzde TÜYAP Kitap Fuarı’nda veriliyor.

Ödüller 1995 yılından itibaren dönüşümlü olarak farklı türlerde yazılan kitaplara verilmeye başlandı. Ödüllerin

  • Roman
  • Öykü
  • Şiir
  • Deneme-inceleme-araştırma
  • Tiyatro

dalında verilmesinin nedeni Cevdet Kudret’in bu dallarda ürün vermesinden kaynaklanmaktadır.

Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri bu yıl “Deneme ve Eleştiri” ile “İnceleme ve Araştırma” türlerinde verilecektir.  Ödül seçici Kurulu Armağan Ekici, Besim Dellaloğlu, Hatice Aynur, Sevengül Sönmez ve Tuncay Birkan’dan oluşmaktadır. Ödüle 1 Eylül 2020 – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yayımlanmış kitaplar aday olabilir.

Ödüle katılacak kitapların 31 Ağustos 2021 tarihine kadar 7 nüsha olarak, yazarın kısa özgeçmişi ve adaylık başvurusu dilekçesiyle birlikte aşağıdaki adrese gönderilmesi gerekmektedir. Gönderi bilgilerinin aynı zamanda cevdetkudretodulu@msgsu.edu.tr e-posta adresine iletilmesini rica ederiz.

2021 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Rektörlük
Meclis-i Mebusan Caddesi No: 24
Fındıklı 34427 İstanbul

Cevdet Kudret Kimdir?

Cevdet Kudret, 7 Şubat 1907 senesinde İstanbul’da doğdu. 10 Temmuz 1992 senesinde ise yaşama gözlerini yumdu. Birinci Dünya Savaşı’nda babasını yitirdi. İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladı. Bir süre edebiyat öğretmenliği yaptı, ardından “Türkiye Ansiklopedisi” bürosunda sekreterlik yaptığı gibi Türk Dil Kurumu’nda da çalıştı.

Edebiyat hayatına 1927 senesinde Servet-i Fünun dergisinde başladı. Sonra Meşale dergisinde toplanan Yedi Meşalecilere katıldı. Bu gurubun ortak bir kitabı olan Yedi Meşale ve kendi eseri olan Birinci Perde’de yer verdiği şiirleri genel olarak bireysel duyguları hikayelerine taşıdı.

Şiirle ilgilendi ve oyun yazarlığı yaptı. Edebiyat yaşamında “Abdrurahman Nisari, Suat Hisarcı vb.” takma isimler kullandı. Kendi ismiyle de edebiyata yön verdi. Edebi alanda eserlerinin yanında döneminde çok aranan ders kitapları da yazdı.

Ödülle ilgili açıklamaların yer aldığı link için tıklayınız.

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

Dijital Dedektifler: Eğlenceli Bir Çocuk Polisiyesi

Dijital Dedektifler: Eğlenceli bir çocuk polisiyesi… Orhan Toker… Acayip Kitap…