Ana Sayfa Haber 2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu

2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu

7 dk okunur
0
0
42

2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu… Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle; İstanbul Doğuş Üniversitesi ile Telif Hakları Derneğinin iş birliğiyle 25-26 Kasım 2022’de “2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu” yapılacak. Detaylar Kitap Magazin‘de…

2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu

2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu

2. Ulusal Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu,  Doğuş Üniversitesi’nin Üsküdar- Çengelköy’deki Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Sempozyumda “Kültür Endüstrisi, Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları İlişkisi, Kültür Endüstrisi Bağlamında Bilgisayar Programları ve Yazılımlar, Kültür Endüstrisinin Sosyolojik Boyutları, İlim ve Edebiyat Eserleri, Sinema ve Televizyon Eserleri, Güzel sanat Eserleri ve Moda Tasarımları ile Uygulamada Telif Hakları” gibi konular ele alınacak.

25 Kasım 2022, Cuma günü 9.00-18.00 saatleri arasında yapılacak olan 3 oturumun ilkinde “Kültür Endüstrisi” konuru, oturum başkanlığını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk başkanlığında ele alınacak. Prof. Dr. Süleyman DOĞAN; “Kültür Endüstrisi, Tüketim Toplumu ve Postmodern Medya”, Kültür ve Turizm Bakanlığından Belgin ASLAN; “Kültür Endüstrileri ile Telif Hakları İlişkisi ve Uluslararası Boyutu”, Dr. Eylem ÖZÇİMEN ise “Sinema ve Film Çalışmalarında Telif ve Telif Sorunları” konularında bildiri sunacaklar.

İkinci oturum olan “Telif Hakları” başlıklı oturumun başkanlığını Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa Alper GÜMÜŞ yapacak. Bu oturumda Doç. Dr. Canan KÜÇÜKALİ; “5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda Düzenlenen Cayma Hakkı ve Caymaya İtiraz Davası Uygulamaları”, Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU ve Av. Nazlı Tuba ÇATI birlikte; “Yeni Dijital Teknolojiler Işığında Müzik Telif Sözleşmeleri” ve Dr. Nedim TÜRKMEN; “Telif Kazancı Elde Edenlerin Vergisel Yükümlülükleri” başlıklı tebliğleri sunacaklar.

Üçüncü oturumun başlığıysa “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku” Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU bu oturumu yönetecek. Oturumda Prof. Dr. Tekin MEMİŞ; “Paylaşım Platformlarının Fikri Hak İhlallerinden Sorumluluğuna İlişkin Değişimler, Değerlendirmeler”, Doç. Dr. Sinan BAYINDIR; “Fikri Mülkiyet Suçlarında Soruşturma ve Kovuşturma Usulü”, Dr. Çağatay ÇINAR; “Fikri ve Sınai Haklara İlişkin Haksız Rekabet Suçu” ve Dr. Sami Özgür MEMİŞOĞLU; “Moda Tasarımlarının Sınai Mülkiyet Kanunu Çerçevesinde Korunması” gibi konuları değerlendirecekler.

26 Kasım 2022, Cumartesi günü de geniş katılımlı, “Uygulamada Telif Hakları” başlıklı bir panel yapılacak. Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Mehmet GENÇ’in yöneteceği toplantıda Prof. Dr. Selahattin YILDIZ; “Sinema Telif Hakları” Hâkim Habibe ASLAN; “Sinema Eser Sahipliğinden Kaynaklanan Uygulamalar”, Yargıtay Üyesi Dr. İhsan BAŞTÜRK; “Fikri Mülkiyet Haklarının Korunmasında Teknoloji Sınavı (FSEK md. 72)”, Arş. Gör. Ela KARATAY; “Birlikte Eser Sahipliğinde Adi Ortaklık Hükümlerinin Kıyasen Uygulanması”, Av. Teknail ÖZDERYOL; “Embed Kod Yolu Aracılığıyla Link Verme Suretiyle İnternette Müzik Yayını”, Hâkim Dr. Adnan ÇAVUŞ; “Telif Hakkı İhlallerinde Soruşturma ve Kovuşturma Usulü”, Hakim Fatma Sonan DOLUNAY; “Telif Haklarının Ceza Yargılanmasında Korunması” ve Savcı Asım EKREN; “Fikir ve Sanat Eseri Kapsamında Korunan Hakların İnternet Yoluyla İhlal Edilmesi Halinde Kişilerin ve/veya Kurumların Yasal Başvuru Yolları ve Uygulama Sorunları” başlıklı konuşmaları ile telif haklarının pratikteki durumunu farklı boyutları ile ele alacaklar.

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

Diriliş İnsan Ruhunu Sorguluyor

Diriliş insan ruhunu sorguluyor. Yediveren Yayınları dünya klasiklerini yayınlamaya devam …