Ana Sayfa Haber Pelerin Fanzin Kuir Sayısı Yayımlandı

Pelerin Fanzin Kuir Sayısı Yayımlandı

4 dk okunur
0
0
29

Pelerin Fanzin Kuir sayısı yayımlandı… İsteyenler dergiye pelerinsanalfanzin.com adresinden erişebilir. Detaylar Kitap Magazin‘de…

Pelerin Fanzin Kuir Sayısı Yayımlandı

Pelerin Fanzin Kuir

Anti-periyodik olarak yayınlanan Pelerin Fanzin 28 Haziran’da yeni adresi pelerinsanalfanzin.com adresinden okurla buluşacak. Bu sayının temasını Kuir edebiyat olarak belirleyen fanzinin editörlüğünü Onur Köybaşı, genel yayın yönetmenliğini ise Levent Karataş üstlenecek. Yeni sayıyla ilgili bir metin kaleme alan Onur Köybaşı ise yeni sayıyla ilgili şunları belirtti:

“Amerika’nın New York Eyaleti’nde “Stonewall” isimli bir gey bara yapılan sistematik polis baskınlarına karşı 28 Haziran 1969’da başlayan direnişin simgesi olarak, dünyanın her yerinde Haziran ayı, Onur Ayı olarak kutlanmaktadır. Biz de bu yıl Türkiye’deki yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşan, varoluşları neredeyse bir ‘suç’a dönüştürülen, ötelenen, her türlü şiddetin hedefi haline getirilen ve toplumun dışına itilmeye çalışan LGBTİ+ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks ve fazlası) bireylerin ülkemizdeki direnişlerine “edebi” bir dayanışma göstermek için, 2023 yılının Haziran ayının 28’inde okuyuculara sunduğumuz bu sayıyı “Kuir Özel Sayısı” olarak hazırladık.

Kuir (ya da İngilizce yazımıyla Queer) aslında tuhaf, kaçık, uyumsuz anlamına gelen ve uzunca bir dönem LGBTi+’ları aşağılanmak için kullanılmış bir kelime. “We are Queer, We are Here, Get Used to It [Kuir’iz, Buradayız, Alışın!]” şeklinde sloganlaştırılarak, LGBTİ+’lar tarafından sahiplenen bu kelime, artık LGBTİ+’ları kapsayan şemsiye bir kelime haline gelmiştir. Ancak onun öncesinde, düşünsel düzlemde Kuir; tüm cinsiyet kimliği/cinsel yönelim tanımlarını reddeden bir anlayış olarak ortaya çıkmıştır.

Biz de bu sayıda kendini kuir veya LGBTİ+ olarak tanımlayan şair/yazar/çizerlerin işlerine yer verdiğimiz gibi, bu tanımın dışında kalsa dahi verilen mücadeleyi anlamlı bulan ve “marjinalleştirilmiş” bu bireylerle dayanışma göstermek isteyen sanatçıların eserlerini de sunuyoruz sizlere.

Daha İlgili Makaleler Yükle
Daha Yükle Haber Servisi
Daha Fazla Yükle Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanda fayda var!

İstanbul Modern’de Madre-Donnaregina Söyleşisi

İstanbul Modern’de Madre-Donnaregina söyleşisi… Müzeler Konuşuyor… İtaly…